up

אין מוצרים בעגלה

התחלת טיפול

במהלך המסע שלך תצטרכי לעבור טיפולים בהתאם לאבחנה שלך. לא כולן עוברות את אותם הטיפולים.

ריכזנו בשבילך את מגוון אפשרויות הטיפול: 

לאחר ניתוח לשימור שד ניתנים טיפולי קרינה (רדיותרפיה) לשד המנותח במטרה להשמיד את כל תאי הסרטן המיקרוסקופיים שאולי נותרו בו ולמזער את הסיכון להישנות המחלה הטיפול הקרינתי ניתן בין ארבעה לשמונה שבועות לאחר הניתוח,  או לאחר סיום הטיפולים הכימותרפיים. במקרים מסוימים יש אפשרות להקרנה תוך ניתוחית, טיפול בעל יתרונות רבים עבור החולות שלהן הוא מתאים.

גם לאחר כריתת שד מלאה קיים לפעמים הצורך בטיפול קרינתי, אשר מטרתו דומה.

אם נדרשות הקרנות לשד שמאל – בררי עם יחידת הקרינה בביה"ח אילו אמצעים ננקטים כדי להגן על הלב.

מספר טיפולי הקרינה משתנה ונע לרוב בין 5-30 טיפולים. הטיפול עצמו אורך כ- 1-5 דקות.

טרם התחלת הטיפולים מתקיימת פגישת הדרכה והכנה עם הרדיולוג.ית, ומתבצעת הדמיה (סימולציה), האורכת כחצי שעה, שבמהלכה נעשה תכנון הקרינה וסימון אזור ההקרנה במדויק. הרופא.ה מסמנ.ת את האזור המיועד לטיפול הקרינתי, ואת האיברים הבריאים הסמוכים למקום הטיפול. סימון  התוכנית עוברת לפיזיקאי.ת (טכנאי.ת קרינה) שבונה תוכנית קרינה אישית למטופלת לפי ממדיה, ממש כמו חייט. התוכנית לוקחת בחשבון מהיכן תגיע הקרינה, באיזה טכניקה, במטרה להקרינה באופן מדויק לאזור הנגוע, ולהזיק מעט ככל שניתן לאיברים סמוכים.

הטיפולים ניתנים באופן יומיומי רציף – 5 ימים בשבוע וכרוכים בהגעה יומיומית לבית החולים. בדקי האם קיימים סידורי לינה מוצעים בקרבת מקום, כמו למשל מלונית הסמוכה לבית החולים או מעון צ'ארלס קלור של האגודה למלחמה בסרטן הנמצא בגבעתיים. יתכן שתעדיפי לבחור בבית חולים קרוב לביתך וחשוב שתדעי שאת יכולה לבחור את בית החולים שבו תקבלי את הטיפול

במהלך הטיפולים – הימנעי משימוש בבושם, דיאודורנט, משחות וקרמים באזור השד (גם אם זה "רק" אלוורה) ובכל תכשיר המכיל אלכוהול, אלא אם הומלצו על ידי הצוות המטפל.

תופעות הלוואי של טיפולי הקרינה כוללות שינוי בתחושה ברקמת השד באזור הטיפול, עייפות, אודם בעור ולעיתים רחוקות כוויות באזור המוקרן.

למידע על טיפולי קרינה 

למידע על תופעות הלוואי של טיפולי קרינה 

לצפייה בראיון עם פרופ' מרב בן דוד...