up

אין מוצרים בעגלה

צעד אחר צעד

אנחנו איתך. בכל צעד שתלכי

היי, קודם כל – קחי אוויר.

תנשמי. זה רגע לא פשוט. אנחנו יודעות. אבחנה של סרטן השד היא תחילתו של מסע מורכב. מסע שלא בוחרות לצעוד בו, אבל אם כבר צועדות – אז ביחד. את בוודאי מרגישה שאת יוצאת אל הלא נודע, ובדיוק בשביל זה הכנו עבורך מדריך שילווה אותך צעד אחר צעד במסע. המסע הפרטי שלך יהיה אולי דומה לזה שעברו נשים אחרות שאת מכירה, ויכול להיות שיהיה שונה.

אנחנו כאן בשבילך לכל שאלה, התלבטות וצורך להתייעץ.

  • קודם כל – לנשום עמוק. זוכרת?
  • ניהול המחלה – ניהול המחלה שלך מתחיל כבר משלב האבחון. כל אישה שונה וייחודית. כך גם מאפייני הגידול שלה, מצבה הפיזי ומצבה הנפשי. כדי לסייע לך להתמודד עם התקופה הקרובה הכנו עבורך מדריך "צעד אחר צעד". בנוסף, תוכלי להיעזר גם ב"קלסר ניהול מסע" שיוכל ללוות אותך לאורך הדרך. בקלסר תוכלי לשמור את כל המסמכים הרפואיים: תוצאות בדיקות, טיפולים, סיכומי ביקורים ועוד. כדאי למסור העתקים של המסמכים ולשמור בתיק את המסמכים המקוריים. כך גם לגבי דיסקים של סריקות MRI, CT, PET-CT. את הקלסר את יכולה לבקש במרכז הרפואי שבו את מטופלת או לפנות אלינו ואנו נדאג לשלוח לך.
  • קבלת החלטות –  אל תמהרי. אבחנה של סרטן שד, בדרך כלל, היא לא מצב חירום שדורש פעולה מיידית, ולכן כדאי שתקבלי החלטות בצורה שקולה. זכרי שאת זכאית ליחס של כבוד ולמענה לכל השאלות שלך, ובוודאי שאת יכולה לבקש חוות דעת נוספת ולבחור מהו הטיפול הנכון והמתאים עבורך.
  • התנהלות מול קופת החולים – עם קבלת תוצאות האבחנה, חשוב שתפני אל רופא.ת המשפחה שלך או למשרד בקופת החולים שלך לצורך קבלת "קוד מחלה קשה" (מספר 1400). הקוד הזה יקל עלייך בהמשך לקבל התחייבויות (טופס 17) לבדיקות וטיפולים בבית החולים. כדאי לוודא שאת מוגדרת כחולה אונקולוגית במחשב קופת החולים כבר בשלב זה. בחלק מקופות החולים יש מתאמת אונקולוגית המסייעת בהתנהלות ובתיאומים מול בית החולים. בדקי איך זה מתנהל בקופת החולים שלך. חשוב שתכירי את אנשי הקשר הקבועים בקופה.
  • ליווי לפגישות עם הצוות הרפואי – צרפי אלייך מלווה לפגישות המתוכננות וציידי אותו או אותה במחברת וכלי כתיבה. הוא או היא יהיו שם גם כדי לתמוך בך, וגם כדי לשחרר אותך מהצורך להתעמק ולזכור. אחרי הפגישות תוכלי לחזור בשקט אל הדברים הכתובים ולבדוק שהבנת וזכרת הכל (וגם אם לא – תמיד אפשר לשאול). 
  • ניהול הטיפול במחלה – כדאי להגדיר מטפל.ת לטובת ניהול המחלה ופיקוח על מצב הבריאות הכללי. ניהול טיפול במחלה כולל לא רק את ההיבט האונקולוגי אלא גם את מחלות הרקע והשפעות הטיפול בסרטן עליהן. חשוב לבדוק אם זו רופא.ת המשפחה, או האונקולוג.ית והאם הם אלה שירכזו את כל הטיפולים וההשפעות השונות ביניהם. במידת הצורך אפשר להתייעץ גם עם פרמקולוג/ רוקח קליני על מנת לעשות סדר.

את לא צועדת לבד

לצפייה בראיון עם מאיה קורן וידר, עו"ס ומנהלת מערך הליווי והתמיכה בעמותה

התמודדות עם אבחון של סרטן השד היא התמודדות ברמה האישית והמשפחתית: תופעות כמו מתח, דאגה, קשיי שינה, שינויים פיזיים ונפשיים הן טבעיות.

זמינות עבורך לכל אורך המסע: 

03-60217171-800-363-400 | callus@onein9.org.il | הירקון 35 בני ברק, 5120423

 

 

 

 

 

 

לרוב, הרופא.ה הראשונ.ה שתפגשי לאחר אבחון המחלה הוא כירורג.ית שד. יחד תעברו על האבחנה והתיק הרפואי שלך ובהתאם לכך תקבלי המלצה על הניתוח הדרוש ו/או הפנייה לבדיקות נוספות ובמידת הצורך, התייעצות עם צוות רפואי נוסף. 

חשוב לדאוג שאת התיק הרפואי שלך יראה צוות רב תחומי אשר יוכל לספק לך תמונת מצב רחבה ולסייע לך בקבלת החלטות. הצוות הרב תחומי יכול לכלול:

לצפייה בראיון עם פרופ' עידו וולף על חשיבות הצוות הרב תחומי

אונקולוג.ית

חשוב מאד שתבקשי שאונקולוג.ית תעבור על התיק שלך לפני הניתוח בנוסף לפגישה עם כירורג.ית השד (לא בכל בית-חולים מקובל להפנות לאונקולוג.ית כבר בשלב האבחנה אלא לאחר קבלת תוצאות הפתולוגיה של הניתוח).

לאונקולוג.ית יש הבנה רחבה של הנתונים, החל בסוג הגידול, דרך גילך, רמת הסיכון, מקרים נוספים במשפחה וכו', ולכן הוא או היא יהוו שותף עיקרי בקביעת תוכנית הטיפול המתאימה עבורך ובין היתר:

  • קיימות בדיקות גנומיות (בדיקות של החומר הגנטי) של הגידול כדוגמת אונקוטסט, ממפרינט, פרוסיגנה ואנדופרדיקט אשר מעריכות את רמת הסיכון לחזרת המחלה ויכולות לסייע בקבלת החלטות טיפוליות, ובכלל זה האם יש צורך בכימותרפיה.
  • יעוץ ובדיקה גנטית – אם קיימים מקרים של סרטן שד או שחלות במשפחה (או גידולים אחרים), ובהתאם למוצא וגיל – כדאי לקבל ייעוץ גנטי לפני הניתוח. ההחלטה על ביצוע בדיקה גנטית ומידת דחיפות הבדיקה צריכה גם היא להיעשות בשיתוף עם האונקולוג.ית.  
  • סוג הניתוח והטיפול המתוכנן – במידה שיש צורך בכימותרפיה, חשוב לתכנן את מהלך הטיפול כך שהטיפול הכימותרפי יחל תוך פרק זמן סביר (לאחר החלמת הפצע הניתוחי). לעיתים יוחלט על מתן טיפול בכימותרפיה עוד לפני הניתוח ולעיתים  יומלץ גם על טיפול הורמונלי לפני הניתוח כתלות במאפייני הגידול, בגודלו ובגורמים נוספים.
  • ניתוח שימור שד או ניתוח כריתה מלאה של השד – קבלת ההחלטה על ניתוח משמר של השד ו/או על כריתה מלאה שלו (ולעיתים גם כריתה של השד הבריא במידה שיש רקע גנטי), מושפעת מגורמים שונים, כמו למשל גודל הגידול ביחס לגודל השד, מיקומו, רקע גנטי, מספר הגידולים ועוד (ראי הרחבה על הניתוח בהמשך). 
  • יתכן שיומלץ לך לשקול טיפול להקטנת הגידול (באמצעות כימותרפיה או תרופות אחרות) עוד לפני הניתוח (טיפול ניאו אדג'וונטי, טרום ניתוחי) ולהחלטה יכולה להיות השפעה על סוג הניתוח. בנוסף, אם תזדקקי לטיפולי קרינה יתכן שקיימת אפשרות לקרינה תוך ניתוחית.
  • שחזור שד – במידה שיוחלט על כריתה מלאה של השד ואם את מעוניינת בשחזור, עלייך לעדכן את האונקולוג.ית האם בחרת בשחזור מיידי או מאוחר. לטיפולי קרינה יש השלכות על השחזור, וכדאי להתייעץ עם מומחית קרינה לשד טרם החלטה. בנוסף יש לקחת בחשבון כי משך ההחלמה מניתוח שחזור שד הוא ארוך יותר ועלול לדחות את מועד תחילת הכימותרפיה. עוד יש לקחת בחשבון גם את האפשרות כי לאחר הטיפולים, במשך כשנה לא מומלץ לבצע שחזור.

חשוב שתיידעי את האונקולוג.ית האם קיימות מחלות רקע (ובכלל זה מחלות בתחום בריאות הנפש) ווכל התרופות, התוספים והוויטמינים שאת לוקחת.

לצפייה בראיון עם פרופ' רינת ירושלמי משאלי

כירורג.ית פלסטי.ת 

את הכירורג.ית הפלסטי.ת תפגשי לפני הניתוח, ויחד תעברו על האפשרויות הקיימות העומדות בפנייך והמתאימות לך בהתאם לסוג הניתוח תוך שקילת כל היתרונות והחסרונות של כל אפשרות.

ניתוח כריתה מלאה – כולל אפשרויות השחזור המיידי או המאוחר ואופן השחזור.

ניתוח לשימור שד - הצורך בתיקון קוסמטי לשד המנותח או ניתוח  השד הנגדי לצורך שמירה על סימטריה.

לצפייה בראיון עם פרופ' יואב ברנע...

גניקולוג.ית

אם את בגיל הפריון ומעוניינת לשמר את האפשרות להרות בעתיד – חשוב שתיפגשי עם גניקולוג.ית מומחה.ית בתחום שימור הפריון לפני תחילת הטיפולים ותשמעי מהן האפשרויות לשימור הפוריות. האונקולוג.ית צריכ.ה להשתתף גם בהחלטה זו, בעיקר בחולות עם גידולים הרגישים להורמונים.

לצפייה בראיון עם פרופ' פואד עזאם...

מה צריך וחשוב לשאול?

במהלך המסע תפגשי לא מעט את הצוות הרפואי שלך וחשוב שתדעי מה לשאול על מנת לוודא שאת צועדת בכיוון הנכון ולוקחת חלק פעיל בקבלת החלטות בכל הנוגע לבריאותך.

ריכזנו לך מגוון שאלות שחשוב לשאול את הצוות הרפואי ממש פה

את לא צועדת לבד

עם תחילת המסע, חשוב מאוד שתדעי מהן הזכויות המגיעות לך מהמוסד לביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות החולים, ביטוחים פרטיים, מקום העבודה ועוד. אנחנו יכולות לסייע לך במיצוי הזכויות.

זמינות עבורך לכל אורך המסע: 

03-60217171-800-363-400 | callus@onein9.org.il | הירקון 35 בני ברק, 5120423

 

 

 

 

 

 

 

נשים המאובחנות עם סרטן השד בשלב המוקדם (ללא גרורות) צריכות לעבור ניתוח להסרת הגידול.

יש שני סוגי ניתוחים:

ניתוח משמר שד (Lumpectomy) 

ניתוח שבו מסירים את הגידול עם שוליים נקיים סביבו ומותירים את השד.

ניתוח כריתה מלאה (Mastectomy)

במיעוט המקרים מבוצע ניתוח בו מסירים את השד בשלמותו.

למידע נוסף על סוגי הניתוחים

בשני סוגי הניתוחים תוסר גם בלוטת לימפה אחת (בלוטת הזקיף) או יותר, בהתאם לשלב המחלה.

סוג הניתוח משפיע על משך הניתוח, משך השהות בבית החולים ומשך ההחלמה. חשוב להיערך מראש בהתאם לסוג הניתוח וההחלמה הנדרשים.

ניתוח לשימור שד (ודגימת בלוטת הזקיף) הוא קצר יותר והשהות בבית החולים לאחר הניתוח אורכת בדרך כלל בין יום ליומיים. גם משך ההחלמה קצר.

ניתוח כריתה מלאה של השד אורך מספר שעות (משך הניתוח מתארך אם מתבצע שחזור ובהתאם לסוג השחזור). במקרה זה משך השהות בבית החולים יכול לנוע בין שלושה ימים לשבוע,  וההחלמה נמשכת כחודש. לאחר ניתוח כריתה מלאה תשוחררי הביתה עם נקז/ים שינקזו את ההפרשות מאזור הניתוח לפרק זמן של 10-14 ימים.

טיפים לקראת ניתוח שד ממש כאן 

 

לצפייה בראיון עם ד"ר דפנה ברסוק

 

שחזור שד

ישנן שתי אפשרויות לשחזור שד:

  • שחזור שד מיידי – שחזור המתבצע באותו הניתוח של כריתת שד
  • שחזור שד מאוחר – שחזור שלא במועד הניתוח

האפשרות הרפואית לביצוע שחזור תלויה במאפייני האישה ובמאפייני הגידול.

ההחלטה האם לבצע שחזור שד היא שלך בלבד. יש נשים שבוחרות לבצע שחזור מיידי, יש כאלה שבוחרות לבצע שחזור מאוחר ויש כאלה שבוחרות לא לבצע שחזור כלל.

אם תעברי שחזור שד תצטרכי ללבוש חזייה מיוחדת (אותה תצטרכי לרכוש מראש) למשך מספר שבועות.

לצפייה במפגש מוקלט בנושא שיחזורי שד עם ד"ר אריאל טיסונה, מומחה בכירורגיה פלסטית ואסתטית

 

לאחר הניתוח

בעת השחרור מבית החולים תקבלי הנחיות מפורטות להמשך התנהלות ובכלל זה לגבי הצורך לבצע תרגילי פיזיותרפיה.

אם הוסרו בלוטות לימפה מבית השחי יש להתייעץ כיצד להפחית את הסיכון לבצקת ביד המנותחת. חשוב לקבל הדרכה עוד בבית החולים. במקרה של התפתחות בצקת יש לפנות לעיסוי לימפטי.

למידע על סוגי הניתוחים לשחזור שד וטיפים לקראת הניתוח

 

את לא צועדת לבד

אנחנו יודעות שהניתוח הוא נקודה קריטית עבורך במסע, ובוודאי יש לך לא מעט שאלות והתלבטויות, צורך בקבלת החלטות וכמיהה לידע. בנוסף, ניתוח כריתה מלאה של השד או הסרה חלקית עשויים לעורר פחדים רבים, חששות משינוי הגוף והתערערות הדימוי העצמי.

זוהי התמודדות לא פשוטה ואת לא צריכה לעבור את זה לבד. אנחנו איתך:

  • לצידך – צוות מתנדבות אשר חלו בסרטן השד והחלימו וכיום מלוות, תומכות ומשתפות מניסיונן האישי.
  • טיפול רגשי  – ניתן  בכל רחבי הארץ על ידי נשות מקצוע המתמחות במצבי טראומה, חולי ומשבר.
  • "קו ליטל" –טיפול רגשי לנשים מרחוק. מתאים לנשים אשר מתקשות ביציאה מביתן או לנשים שיש להן בעיה בנגישות לגורמי טיפול מתאימים בקהילה.

זמינות עבורך לכל אורך המסע: 

03-60217171-800-363-400 | callus@onein9.org.il | הירקון 35 בני ברק, 5120423

 

במהלך המסע שלך תצטרכי לעבור טיפולים בהתאם לאבחנה שלך. לא כולן עוברות את אותם הטיפולים.

ריכזנו בשבילך את מגוון אפשרויות הטיפול: 

טיפולי כימותרפיה

הטיפולים הכימותרפיים ניתנים לאחר הניתוח (טיפול משלים/ טיפול אדג'וונטי) או לפניו (טיפול טרום ניתוחי/ נאו אדג'וונטי). גם אם לפני וגם אם אחרי, הם ניתנים במטרה להקטין את הסיכון לחזרת (הישנות) המחלה. לטיפול הניתן לפני הניתוח יש מטרה נוספת: להקטין את הגידול ולאפשר את הוצאתו בניתוח משמר שד.

לטיפולים כימותרפיים שונים יש תופעות לוואי שונות.

למידע על הטיפולים הכימותרפיים

למידע על תופעות הלוואי של הטיפולים הכימותרפיים

מה חשוב שתעשי לפני תחילת הטיפולים הכימותרפיים?

  • בדיקות רפואיות שונות בהתאם להנחיות הרופא.ה המטפל.ת ומצבך הרפואי, כגון צפיפות עצם. בנוסף, כדאי לברר עם הרופא.ה האם יש צורך בקבלת חיסונים.
  • בדיקת נשאות של מחלות זיהומיות כמו צהבת.
  • בדיקת רופא.ת שיניים וטיפולי שיניים בסיסיים. הטיפולים הכימותרפיים עלולים להשפיע על בריאות השיניים והחניכיים. כדאי שתדעי שבסל שירותי הבריאות קיימות זכויות לחולות סרטן שד המטופלות בקרינה או כימותרפיה לקבלת הנחות בטיפולי שיניים.
  • הדרכה מפורטת איך לנהוג במצבים רפואיים אפשריים בתקופת הטיפולים (לדוגמא – במקרה של עלייה בחום). הדרכה זו ניתנת במכון האונקולוגי בו ניתן הטיפול.

טיפים נוספים לקראת טיפול כימותרפיה 

טיפולי קרינה

לאחר ניתוח לשימור שד ניתנים טיפולי קרינה (רדיותרפיה) לשד המנותח במטרה להשמיד את כל תאי הסרטן המיקרוסקופיים שאולי נותרו בו ולמזער את הסיכון להישנות המחלה הטיפול הקרינתי ניתן בין ארבעה לשמונה שבועות לאחר הניתוח,  או לאחר סיום הטיפולים הכימותרפיים. במקרים מסוימים יש אפשרות להקרנה תוך ניתוחית, טיפול בעל יתרונות רבים עבור החולות שלהן הוא מתאים.

גם לאחר כריתת שד מלאה קיים לפעמים הצורך בטיפול קרינתי, אשר מטרתו דומה.

אם נדרשות הקרנות לשד שמאל – בררי עם יחידת הקרינה בביה"ח אילו אמצעים ננקטים כדי להגן על הלב.

מספר טיפולי הקרינה משתנה ונע לרוב בין 5-30 טיפולים. הטיפול עצמו אורך כ- 1-5 דקות.

טרם התחלת הטיפולים מתקיימת פגישת הדרכה והכנה עם הרדיולוג.ית, ומתבצעת הדמיה (סימולציה), האורכת כחצי שעה, שבמהלכה נעשה תכנון הקרינה וסימון אזור ההקרנה במדויק. הרופא.ה מסמנ.ת את האזור המיועד לטיפול הקרינתי, ואת האיברים הבריאים הסמוכים למקום הטיפול. סימון  התוכנית עוברת לפיזיקאי.ת (טכנאי.ת קרינה) שבונה תוכנית קרינה אישית למטופלת לפי ממדיה, ממש כמו חייט. התוכנית לוקחת בחשבון מהיכן תגיע הקרינה, באיזה טכניקה, במטרה להקרינה באופן מדויק לאזור הנגוע, ולהזיק מעט ככל שניתן לאיברים סמוכים.

הטיפולים ניתנים באופן יומיומי רציף – 5 ימים בשבוע וכרוכים בהגעה יומיומית לבית החולים. בדקי האם קיימים סידורי לינה מוצעים בקרבת מקום, כמו למשל מלונית הסמוכה לבית החולים או מעון צ'ארלס קלור של האגודה למלחמה בסרטן הנמצא בגבעתיים. יתכן שתעדיפי לבחור בבית חולים קרוב לביתך וחשוב שתדעי שאת יכולה לבחור את בית החולים שבו תקבלי את הטיפול

במהלך הטיפולים – הימנעי משימוש בבושם, דיאודורנט, משחות וקרמים באזור השד (גם אם זה "רק" אלוורה) ובכל תכשיר המכיל אלכוהול, אלא אם הומלצו על ידי הצוות המטפל.

תופעות הלוואי של טיפולי הקרינה כוללות שינוי בתחושה ברקמת השד באזור הטיפול, עייפות, אודם בעור ולעיתים רחוקות כוויות באזור המוקרן.

למידע על טיפולי קרינה 

למידע על תופעות הלוואי של טיפולי קרינה 

לצפייה בראיון עם פרופ' מרב בן דוד...

תרופות

נשים צעירות עשויות לקבל   תרופות להגנה על השחלות, או הפחתת רמת הורמוני המין (בעיקר אסטרוגן) ככל שניתן. טיפולים אלו צפויים לגרום להפסקת המחזור ולכניסה לגיל המעבר (מנופאוזה). על האונקולוג.ית להסביר לך על הדרכים לשמירה על צפיפות העצם, הקלה על גלי חום ועוד.

רוב הנשים שחלו בסרטן השד יקבלו גם טיפולים תרופתיים נוספים לכימותרפיה, דוגמת טיפולים אימונותרפיים או טיפולים ממוקדי מטרה (כולל טיפולים ביולוגים), במטרה להקטין את הסיכון להישנות המחלה. סוג הטיפול תלוי במאפייני הגידול, כפי שיימצא בבדיקה פתולוגית, בגיל האשה ובגורמים רפואיים נוספים.

תרופות "הורמונליות"

התרופות הנקראות "תרופות הורמונליות", שהן למעשה אנטי הורמונליות, נקראות גם טפול אנדוקריני. התרופות מונעות ייצור אסטרוגן או את חשיפת התאים לאסטרוגן הקיים בגוף. הן ניתנות בצורת כדורים ומשך הטיפול בהן יכול לנוע בין חמש לעשר שנים. אם את מקבלת תרופה מסוג מעכבי ארומטז, כדאי שתתייעצי עם האונקולוג.ית על המשמעויות לגבי צפיפות העצם.

תרופות ממוקדות מטרה

אלו תרופות שנקשרות לחלבונים הנמצאים בגידול ונועדו לגרום להשמדת תאי הגידול. הטיפול ממוקד נגד מאפיינים מולקולריים המיוחדים לתאי הסרטן. יש מספר סוגים של תרופות השייכות לקבוצה זו, כגון מעכבי טירוזין קינאז (TKI), מעכבי CKD 4/6  או מעכבי PARP. 

למידע נוסף על תרופות ממוקדות מטרה

תרופות ביולוגיות (נוגדנים חד שבטיים)

תרופות "מכוונות מטרה" המתערבות בפעילות של התא הסרטני ומפריעות לחלוקתו וגדילתו. תרופות אלה ניתנות דרך הווריד, במכון האונקולוגי, וזמן הטיפול בהן עבור סרטן שד בשלבים מוקדמים מוגבל ( בדרך כלל כשנה). חשוב להדגיש שהתרופות ניתנות במשלבים של כמה תרופות, בעלות פעילות שונה, הכל במטרה לתקוף את תאי הגידול במידה שנשארו במספר מנגנונים שונים.

התרופות עלולות לגרום לתופעות לוואי שונות, אך רוב הנשים לוקחות אותן וממשיכות בחייהן ללא הפרעה. קיימות אפשרויות שונות להקלה על הסימפטומים, יש לדון בכך עם האונקולוג.ית.

תרופות אימונותרפיות

המטרה של הטיפול היא לשפר או לשחזר את היכולת של מערכת החיסון לזהות גידולים סרטניים ולחסל אותם ביעילות. עד כה, הטיפולים האימונותרפיים היו יעילים פחות ברוב סוגי סרטן השד. עם זאת קיימים טיפולים שהוכחו במחקרים כיעילים בסרטן שד טריפל נגטיב (TNBC).

 

את לא צועדת לבד

לקראת הטיפולים עולות שאלות רבות – איך להתכונן לקראת הטיפולים? איך הם ישפיעו עליי? 

האם ואיך אצליח להמשיך לתפקד? איך ניתן לעבור אותם על הצד הטוב ביותר?

זוהי התמודדות לא פשוטה ואת לא צריכה לעבור את זה לבד.

אנחנו איתך:

  • לצידך – צוות מתנדבות אשר חלו בסרטן השד והחלימו וכיום מלוות, תומכות ומשתפות מניסיונן האישי.
  • טיפול אישי  – טיפול מקצועי בכל רחבי הארץ אשר ניתן על ידי נשות מקצוע המתמחות במצבי טראומה, חולי ומשבר.
  • "קו ליטל" –טיפול רגשי לנשים מרחוק. מתאים לנשים אשר מתקשות ביציאה מביתן או לנשים שנעדרות נגישות לגורמי טיפול מתאימים בקהילה.
  • קבוצות תמיכה דיגיטליות – קבוצות תמיכה ייעודיות לנשים במהלך טיפולים, קבוצות אינטימיות הכוללות 10 מפגשים שבועיים בליווי מנחה מקצועית.

זמינות עבורך לכל אורך המסע: 

03-60217171-800-363-400 | callus@onein9.org.il | הירקון 35 בני ברק

 

 

 

 

 

לאחר סיום התוכנית הטיפולית (הטיפולים הכימותרפיים, ההקרנות, הטיפולים ממוקדי המטרה) תדרשי לעבור בדיקות מעקב באופן שגרתי אצל הכירורג.ית והאונקולוג.ית. בנוסף, יידרשו בדיקות הדמיה שונות, בעיקר של השד. כמובן, שיש טיפולים אשר יתכן שתדרשי להמשיך ליטול כטיפול כרוני (דוגמת טיפול הורמונלי).

לקבלת מרשמים לתרופות השונות – עלייך לפנות לרופא.ת המשפחה עם המלצה מהאונקולוג.ית.

אם את נוטלת תרופות – יש להיות במעקב רפואי בנושא צפיפות העצם.

חשוב שתשמרי על אורח חיים בריא.

שחזור שד מאוחר

יש מצבים רפואיים המאפשרים שחזור שד מאוחר בלבד, ויש גם נשים שמחליטות על שחזור השד רק בסיום הטיפולים הכימותרפיים וטיפולי הקרינה.

לפעמים נדרשים טיפולי השלמה לשחזור השד: שחזור פטמה ועטרה, הזרקות שומן ותיקונים לשינוי מבנה השד.

אצל נשים שעברו כריתה חלקית נוצר לעיתים צורך בתיקוני עיוותים בעזרת  הזרקת שומן או בטכניקות אחרות. בכל המצבים הללו יש להיות בקשר עם הכירורג.ית הפלסטי.ית ומנתח.ת השד.

ניתן לקבל הפניה מרופא.ת המשפחה והתחייבות מקופת החולים.

 

התקופה הקשה מאחורייך, אך את עלולה לגלות שסיום שלב הטיפולים שחיכית לו כל כך, מזמן גם הוא התמודדות לא פשוטה. הציפיות של הסביבה "לחזור לשגרה" עשויות להעיק, והפער בינן לבין תחושת המסוגלות שלך יכול להקשות מאוד על ההתמודדות.

עברת כברת דרך. הגוף השתנה והנפש עברה טלטלה קשה.

זו התקופה שבה סוף סוף יש לך פניות להתחיל לעבד את התקופה שעברת.

קחי לך את הזמן הזה.

 

לצפייה בראיון עם מאיה וידר וקרן, עו"ס ומנהלת מערך הליווי והתמיכה בעמותה

 

את לא צועדת לבד גם עכשיו

אנחנו איתך גם לאחר סיום הטיפולים.

לכל שאלה, התלבטות או התייעצות.

03-6021717 | 1-800-363-400 | callus@onein9.org.il | הירקון 35 בני ברק