בתחילת מאי 2019 פרסמה האגודה האמריקאית של כירורגי השד – The American Society of Breast Surgeons מסמך המלצות חדש המתייחס לממוגרפיה ובדיקות משלימות לגילוי מוקדם של סרטן השד, ולבדיקות מעקב נדרשות לנשים שחלו בסרטן השד.
מחקר חדש הראה יתרון לטומוסינתזיס על פני ממוגרפיה "רגילה", בעיקר בנשים בקבוצת הגיל 40-49: זיהוי גבוה יותר של גידולים, הגידולים שאובחנו היו קטנים יותר ועם פחות התפשטות לבלוטות; השימוש בטומוסינתזיס לווה בפחות הזמנות לבדיקות נוספות.
ממחקר שנערך בהולנד עולה כי הסיכון לסרטן שד בנשים לאחר טיפולי IVF לא היה שונה משמעותית מזה שתואר באוכלוסיה הכללית של נשים שהשלימו טיפולי פוריות אחרים, בשני העשורים הראשונים לאחר הטיפול (חציון של 21 שנים).
משרד הבריאות הקים בשנת 2018 ועדה שתפקידה לבחון את המדיניות ואת ההמלצות בנושא תכנית הממוגרפיה לגילוי מוקדם של סרטן השד, בדגש על הגיל המומלץ לסיקור ובחינת האפשרות להקדמתו. בפברואר 2019 פורסמו המלצות הוועדה.
לרגל חודש המודעות לסרטן השד, שחל כל שנה בחודש אוקטובר, פורסם הדוח השנתי "סרטן שד בנשים בישראל" ע"י הרישום הלאומי לסרטן במשרד הבריאות. הנתונים מתייחסים לשנת 2017