לצד מתן תוספת סידן וויטמין D, קיימים מספר טיפולים תרופתיים לאוסטאופורוזיס לנשים לאחר הפסקת המחזור החודשי.
הביספוספונאטים הם תרופות הנוגדות את פירוק העצם באמצעות הסתפחות לעצם ובלימת פעילותם של התאים מפרקי העצם. עם קבוצה זו נמנות התרופות פוסלאן (Alendronate, Fosalan) ואקטונל (Risedronate, Actonel). מחקר רחב-היקף (מחקר (REAL שהשווה את יעילותן של שתי תרופות אלו מצא כי אקטונל, החדשה יותר, עשויה להפחית את הסיכון לשברים מוקדם יותר בהשוואה לפוסלאן. כמו כן נמצא כי לאקטונל פחות תופעות לוואי, כגון צרבות בדרכי העיכול, בהשוואה לתרופות אחרות. תוצאות המחקר פורסמו בסוף 2006.
בישראל התרופה פוסלאן החד-שבועית (70 מ"ג) אינה כלולה בסל הבריאות אך ניתן לקבלה במחיר מוזל בכל קופות-החולים. את התרופה אקטונל החד-שבועית (35 מ"ג) ניתן לקבל על-פי מירשם רופא: בקופת-חולים כללית לבעלות ביטוח מושלם ניתנת בכ-100 ₪ (ללא תלות בקריטריונים בסל הבריאות); בשאר קופות-החולים ניתנת התרופה ב-50% בתלות בהתאמה לקריטריונים הקבועים בסל הבריאות.
רלוקסיפן (Evista, Raloxifen), המשתייכת למשפחה אחרת של תרופות (SERM – Selective Extrogen Receptor Modulators), פועלת על העצם ועל שומני הדם בצורה הדומה לפעילות האסטרוגן למניעת אובדן העצם. במחקרים נמצא כי רלוקסיפן יעילה גם כטיפול מניעתי נגד סרטן השד בקרב נשים בסיכון גבוה.
קלציטונין (Miacalcic) משמשת לבלימת פירוק העצם הספוגית (בעיקר בחוליות עמוד השידרה).
פורטאו (Teriparatide, Forteo) היא תרופה בהזרקה יומית המיועדת לטיפול בבניית העצם.
עודכן לאחרונה במרץ 2024
מקורות
JAMA, June 5, 2006.
Mamm, March-April 2006.
Effectiveness of bisphosphonates on nonvertebral and hip fractures in the first year of therapy, Osteoporosis International , 2006.