up

אין מוצרים בעגלה

ביטוח לאומי נכות כללית

המוסד לביטוח לאומי מטפל באוכלוסיות נכים רבות ומגוונות, לפי חוק הביטוח הלאומי.

הגדרת הנכות ושיעוריה משתנים לפי סוגי הנכות, ובהתאם קיים שוני בזכויות (למשל החוק שונה לגבי נכות מעבודה, נכות מפעולות איבה, נכות ממחלה וכדומה).

במסגרת הפרק "נכות כללית" בחוק הביטוח הלאומי, את רשאית להגיש תביעה על אבחנתך כמתמודדת עם סרטן שד, לצורך קביעת זכאותך לגמלת הנכות.

קצבת נכות כללית היא קצבה חודשית הניתנת מהמוסד לביטוח לאומי, לאחר שהוכח "אי כושר השתכרות", כפי שיוסבר בהמשך. גובה הקצבה למי שדרגת אי הכושר שלה היא 75% או יותר (קצבת יחיד מלאה) היא 4,291 ₪ לחודש (נכון ליום 01/01/2024). הסכומים למי שדרגת אי הכושר שלה היא 74%-60% הם בשיעור יחסי לדרגת אי הכושר שנקבעה. הסכומים מתעדכנים מידי שנה ומושפעים מגובה השכר הממוצע במשק.

תנאים לזכאות לקבלת קצבת נכות לשכירות / עצמאיות

  • גיל – תושבת ישראל שמלאו לה 18 שנים ועדיין לא הגיעה לגיל פרישה. (למידע מאתר ביטוח לאומי).
  • הכנסות – הכנסתך כשכירה או כעצמאית נמוכה מ- 7,522 ש"ח ברוטו בחודש.
  • נכות רפואית – רופא.ה מטעם הביטוח הלאומי קבע.ה לך נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות או לחלופין בשיעור של 40% (במידה והנכות נקבעה עקב מספר ליקויים, על אחד מהם להיות בשיעור של 25% לפחות). אישה שאובחנה עם סרטן השד זכאית ל 100% נכות שייקבעו באופן זמני, זאת בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי.
  • דרגת אי כושר – אם נקבע שעקב נכותך אינך מסוגלת לעבוד או יכולתך להשתכר פחתה לפחות ב-50%, וכתוצאה מכך נקבעה לך דרגת אי כושר בשיעור של 60% ומעלה.

תנאים לקבלת קצבת נכות לעקרת בית

  • עקרת בית היא אישה נשואה אשר אינה עובדת, ובן זוגה מבוטח בביטוח הלאומי (ולא נפרדה מבן זוגה לפחות במשך 24 חודשים).
  • אינה עובדת, או עבדה 12 חודשים רצופים, או 24 חודשים לא רצופים במשך 48 החודשים שקדמו למועד הגשת התביעה.
  • אם עקב אבחנתה בסרטן השד אבד לה כושר התפקוד בעבודות המקובלות במשק הבית או שכושרה הצטמצם ב-50% או יותר (תנאי זה יקבע ע"י המוסד לביטוח לאומי).

איך תובעות

להגשת התביעה לאישור הזכאות לגמלה, ניתן להיעזר בעו"ס במחלקה האונקולוגית שתוכל לסייע לך במילוי הטפסים הדרושים והגשתם לביטוח לאומי. 

לחילופין, אם תרצי לפנות באופן עצמאי לביטוח לאומי,  עלייך לפנות לסניף הביטוח הלאומי באזור מגורייך ולמלא טופס תביעה לקצבת נכות כללית (בל\7801). כמו כן, ניתן למלא את טופס התביעה באופן מקוון באתר הביטוח הלאומי.

לטופס התביעה יש לצרף את כל המסמכים הנדרשים ומפורטים בטופס התביעה: אישורים על תקופות עבודה, הכנסות מעבודה, הכנסות שלך או של בן זוגך מדמי מחלה פנסיה או ביטוח, מצב משפחתי עדכני, ומסמכים רפואיים מלאים כגון: תוצאות הממוגרפיה, סיכומי אשפוז, תיעוד על הניתוח, הביופסיה, תכנית הטיפולים, וכן מסמכים רפואיים אשר לאו דווקא קשורים למחלת הסרטן. מסמכים אלה נמצאים בתיק הרפואי שלך ואצל האונקולוג.ית המטפל.ת בך.

בנוסף, צרפי לתביעתך צילום שיק הכולל את פרטי החשבון שלך, כדי ליידע את המוסד לביטוח לאומי על פרטי חשבון הבנק שאליו את מבקשת לקבל את הקצבה. לחילופין ניתן לצרף אישור ניהול חשבון מהבנק המעיד על פרטי החשבון ובעלי החשבון.

אם אינך יכולה להגיש התביעה בעצמך בשל מחלתך, רשאי אדם שהוא בן משפחתך או אדם המייצג אותך להגיש את התביעה בשמך. כאמור, תוכלי להיעזר גם בעו"ס במחלה האונקולוגית במילוי הטפסים והגשתם. 

האגודה למלחמה בסרטן הפיקה טופס מיוחד, אשר אושר על-ידי המוסד לביטוח לאומי, ומילויו פוטר בחלק מהמקרים את הופעתך בפני הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי לשם הכרה בזכאותך לקצבת נכות כללית, פטור ממס הכנסה, שירותים מיוחדים וסיעוד (גמלת סיעוד ניתנת רק לנשים מעל גיל פרישה, שאינן יכולות להיבדק במסגרת נכות כללית ושירותים מיוחדים). ניתן להשיג טופס זה אצל העובדות הסוציאליות במחלקות האונקולוגיות בבתי החולים.

את התביעה למוסד לביטוח לאומי ניתן להגיש בכל עת, אך חשוב שתדעי כי המוסד משלם רטרואקטיבית עד תקופה של 12 חודשים בלבד, ולכן מומלץ כי תגישי את התביעה בהקדם האפשרי - לאחר קבלת פרוטוקול טיפול, ולא יאוחר משנה ממועד אבחנתך.

דרגת אי כושר נמוכה מ-50% אינה מזכה בקצבה.

לרוב הנכות תיקבע באופן זמני, ולקראת תום תקופת הנכות ביטוח לאומי ייזום פנייה אלייך ויבקש מסמכים רפואיים עדכניים כדי לבחון האם יש מקום להאריך את נכותך.

מתי להגיש את התביעה לקצבת הנכות

את התביעה לקבלת קצבת נכות יש להגיש לא יאוחר מתום שנה (12 חודשים) מאבחון המחלה, אך לא לפני שתהיה בידיך תכנית טיפולים. תחילת הזכאות לקצבה תהיה בתום 30 יום מן התאריך שלגביו נקבעה הנכות ודרגת אי כושר השתכרות (כלומר, ממועד אבחנתך עם סרטן השד ולא ממועד קבלת ההחלטה בוועדה). אם שולמו לך דמי מחלה למשך תקופה ארוכה יותר, תחל זכאותך רק מתום התקופה שבעדה שולמו לך דמי המחלה.

הליך קביעת הנכות

בהתאם למסמכים הרפואיים וטפסי התביעה שמילאת יקבע רופא מטעם המוסד לביטוח לאומי את דרגת הנכות הרפואית שלך במסגרת ועדה רפואית, שיכולה להתקיים בנוכחותך או בהיעדרך, במידה שנתת הסכמתך לכך. לאחר מכן, רופא המוסד ייעץ לפקידי התביעות הקובעים את דרגת הנכות התפקודית, באם יש צורך בבדיקת רופא מומחה או מספר מומחים, או שניתן לערוך את האבחון הרפואי גם מבלי לבדוק אותך כלל. לאור מצבך הרפואי, יקבע הרופא המוסמך, האם את יכולה לעבוד בעבודתך או האם את יכולה להמשיך לתפקד כעקרת בית במשק הבית. לפי קביעה זו, יתכן ויקבע לך ראיון עם עובדת שיקום.

קביעת הנכות הרפואית

השלב הראשון קביעת נכות רפואית

אחוזי הנכות הרפואית נקבעים על-ידי רופא.ה מוסמכ.ת של המוסד לביטוח לאומי, לאחר המצאת מסמכים רפואיים, ובדיקות רופא.ה מומחה או מומחים לפי הצורך. לאחוזי הנכות הרפואית שיקבעו לך אין כל קשר להכנסותייך.

בבדיקות הרפואיות צריכ.ה הרופא.ה להתייחס לכל מחלה או מום שמהם את סובלת. מסיבה זו חשוב שתמציאי את כל המסמכים הרפואיים שברשותך, גם מסמכים רפואיים שאינם קשורים למחלת הסרטן. בגין כל ליקוי ייקבע אחוז נכות מסוים, ואם יש לך יותר מליקוי אחד ייערך שקלול סופי של אחוזי הנכות המגיעים לך.

הוועדות הרפואיות מתקיימות בדרך כלל בסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב למקום מגוריך, או במכון להערכה תפקודית. במקרים מסוימים יערך אצלך ביקור בית של רופא או אחות בריאות הציבור.

אם זומנת לבדיקה ובינתיים חל שינוי במצבך, מומלץ שתצרי קשר באופן מיידי ותודיעי על השינוי.

כמו כן, מומלץ כי תשלחי בהקדם האפשרי מסמכים רפואיים עדכניים המעידים על השינוי במצבך.

שיעור הנכות המינימלי הנדרש לבדיקת דרגת כושר השתכרות הוא 40% "נכות רפואית", ואילו לעקרת בית נדרש מינימום של 50% "נכות רפואית". אם הרופא קבע כי כושרך לא צומצם בלפחות 50%, תידחה תביעתך.

שלב שני – קביעת נכות תפקודית

נכות תפקודית – קביעת קיומו ודרגתו של מצב אי הכושר להשתכר או לתפקד. הנכות התפקודית נקבעת על-ידי פקיד.ת התביעות של המוסד לביטוח לאומי, בהתאם להמלצות הרופא.ה המוסמכ.ת ופקיד.ת השיקום (אם יש צורך גם בחוות דעתו.ה), זאת בתנאי שנקבעו לך אחוזי נכות רפואית בהתאם למינימום הנדרש. פקיד.ת התביעות שמטפל.ת בעניינך, יקבע את דרגת אי הכושר שלך. 

בקביעת דרגת אי כושרך להשתכר תיבחן מידת ההשפעה של הליקויים שמהם את סובלת על כושרך לעבוד ולהשתכר, או לחילופין על יכולתך לשוב לעבודתך הקודמת באופן מלא או חלקי, או על יכולתך לעבוד בעבודה אחרת. 

בקביעת דרגת אי כושרך לתפקד במשק הבית תיבחן השפעת הליקויים מהם את סובלת על כושרך לתפקד ולבצע משימות ופעולות במשק הבית. הפגיעה בכושר תפקודך כעקרת בית תיבחן במכון מיוחד להערכה תפקודית.

פקיד התביעות של המוסד לביטוח לאומי רשאי לקבוע לך דרגת אי כושר להשתכר לפרק זמן מוגבל, כל עוד מצבך הרפואי או תפקודך אינם יציבים ונדרשת תקופת החלמה. קביעת אי כושר זמני נקבעת לכל היותר לפרק זמן של שנתיים ממועד הבדיקה. בתום פרק זמן זה תזומני על ידי המוסד לביטוח לאומי ותיבדקי מחדש לצורך קביעת דרגת אי כושר חדשה לפי המצב העדכני.

אם את אישה נשואה, אינך עובדת, ואינך חיה בנפרד מבן זוגך, תיבדקי לשם קבלת ביטוח נכות כללית, על פי יכולתך לתפקד כ"עקרת בית" במשק הבית. לעומת זאת, אם אינך נשואה (רווקה, אלמנה, גרושה, עגונה), או שבן זוגך אינו מבוטח, תיבדק זכאותך לנכות כללית לפי כושר השתכרותך.

שיעורי קצבת הנכות

קיימות ארבע דרגות אי כושר להשתכר המזכות בקבלת קצבה: 60%, 65%, 74%, 75% או 100%. אובדן כושר השתכרות בשיעור של פחות מ-50% אינו מזכה בקצבה, אך ייתכן שייזכה בהטבות אחרות (למשל שיקום מקצועי).

לתשומת ליבך, התעריפים והסכומים המצוינים להלן מעודכנים נכון ל- 1.1.2024

קצבה חודשית 

סכום קצבת הנכות החודשית הוא בהתאם לדרגת אי-הכושר שנקבעה לך:

  • דרגה מלאה (75% או 100%) – קצבה חודשית מלאה בסך 4,291 ש"ח.
  • דרגה חלקית בשיעור 74% – קצבה חודשית חלקית בסך 2,925 ש"ח.
  • דרגה חלקית בשיעור 65% – קצבה חודשית חלקית בסך 2,636 ש"ח.
  • דרגה חלקית בשיעור 60% – קצבה חודשית חלקית בסך 2,476 ש"ח.

תוספת עבור ילדים

אם תוגדרי כנכה ויש לך תלויים (בני משפחה מקרבה ראשונה), תהיי זכאית לתוספת לקצבה בעדם. תוספת בעד הילדים משולמת רק עבור שני הילדים הראשונים.

התוספת משולמת עבור שני הילדים הראשונים העונים על אחד מהתנאים האלה:

  • עדיין לא מלאו להם 18 שנים.
  • הם משרתים בצבא או בשירות לאומי, ועדיין לא מלאו להם 24 שנים.
  • הם עונים להגדרת ילד על פי חוק ביטוח זקנה.

סכום התוספת עבור הילדים הוא בהתאם לדרגת אי הכושר שנקבעה לך:

  • דרגה מלאה (75% או 100%) – סכום התוספת הוא 1,106 ש"ח.
  • דרגה חלקית  בשיעור 74% – סכום התוספת הוא 818 ש"ח.
  • דרגה חלקית בשיעור 65% – סכום התוספת הוא 719 ש"ח.
  • דרגה חלקית בשיעור 60% – סכום התוספת הוא 664 ש"ח.

כאמור, התוספת משולמת רק עבור שני הילדים הראשונים

תוספת עבור בן / בת הזוג

התוספת משולמת עבור בן / בת זוג שעונים על שני התנאים האלה:

  • סכומי ההכנסה של בן הזוג הם עד 7,146 ₪ ברוטו בחודש.
  • בן הזוג אינו מקבל קצבה אחרת.

סכום התוספת עבור בן / בת זוג הוא בהתאם לדרגת אי הכושר שנקבעה לך:

  • דרגה מלאה (75% או 100%) – סכום התוספת הוא 1,382 ש"ח.
  • דרגה חלקית בשיעור 74% – סכום התוספת הוא 1,023ש"ח.
  • דרגה חלקית בשיעור 65% – סכום התוספת הוא 898 ש"ח.
  • דרגה חלקית בשיעור 60% – סכום התוספת הוא 829 ש"ח.

לתשומת ליבך: אם יש לך דרגת אי כושר בשיעור של ,74% או 65%, או 60% ואת מרוויחה יותר מ- 2,633 ש"ח ברוטו בחודש, תהי זכאית לתוספת מלאה עבור בן הזוג ו/או הילדים.

פטור מתשלום דמי ביטוח

מקבלת קצבת נכות שאין לה כל הכנסה אחרת – פטורה מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד פרק הזמן בו זכאית  לתשלום הקצבה.

מקבלת קצבת נכות שנקבעה לה דרגת אי-כושר להשתכר בשיעור של 75% לפחות לצמיתות או לתקופה זמנית של שנה לפחות –  פטורה מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד הזמן שמגיעה לה הקצבה, גם אם יש לה הכנסה אחרת. 

יחד עם זאת, אם את עובדת שכירה, המעסיק מחויב לשלם עבורך דמי ביטוח לאומי לענפים נפגעי עבודה, אימהות ופשיטת רגל. אם את עובדת עצמאית, עלייך לשלם מהכנסתך כעצמאית דמי ביטוח לאומי לענפים נפגעי עבודה ואימהות בלבד.

ניכוי דמי ביטוח בריאות

אם את מקבלת קצבת נכות ואין לך הכנסה אחרת, דמי ביטוח בריאות בסכום של 103.00 ₪

(החל ב- 01.01.2014) ינוכו מקצבת הנכות.

שיקום מקצועי

בתנאים הבאים תהיי זכאית לשיקום מקצועי: 

  • אם את בעלת נכות רפואית של 20% לפחות
  • אם עקב הנכות או הליקוי אינך מסוגלת עוד לעסוק בעבודתך הקודמת או בעבודה מתאימה אחרת
  • אם את זקוקה להכשרה מקצועית, אשר תאפשר לך לחזור לעבודתך הקודמת או לעבודה מתאימה אחרת לאחר הליקוי.

פקיד.ת השיקום בסניף המוסד לביטוח לאומי (שהכשרתו.ה היא של עובד.ת סוציאלי.ת) תייעץ לך בכל הנוגע לבחירת מקצוע מתאים והשתלבות בשוק העבודה, לאחר היכרות אישית עמך, מגבלותייך ושאיפותייך. ההכשרה המקצועית או הלימודים מתקיימים במרכזי ההכשרה של משרד העבודה, בבתי הספר או במקום העבודה. יובהר כי ההכשרה המקצועית תינתן בהתאם לכישורייך וכן בהתאם לצרכים ולמקצועות הדרושים במשק.

משך ההכשרה לא יעלה על שנה אחת. אם נקבעה לך דרגת נכות בשיעור של 65% ומעלה ותמצאי מתאימה ללימודי מקצוע במוסד להשכלה גבוהה, תהיי זכאית לסיוע עד סיום התואר הראשון. במשך תקופת השיקום המקצועי ישולמו לך דמי שיקום וכן הוצאות שכר לימוד, מכשירי לימוד והוצאות נסיעה, עד לתקופה של שנה אחת בלבד.

קצבת שירותים מיוחדים

קצבה המשולמת לבוגרים (מגיל 18 עד גיל פרישה) בהתאם לתנאי הזכאות, הזקוקים לעזרה של אדם אחר בפעולות היום יום (לבישה, אכילה, רחצה, ניידות בבית ושליטה על הפרשות), ו/ או זקוקים להשגחה מתמדת למניעת סכנת חיים לעצמם או לאחרים ואינם מאושפזים במוסד רפואי, סיעודי או שיקומי.

הזכאות ניתנת למי שעומדים בתנאי הזכאות הבאים כפי שמופיעים באתר ביטוח לאומי:

  • אינך מאושפזת במוסד רפואי.
  • את נמצאת בישראל (בתנאים מסוימים תשולם לך הגמלה גם אם את שוהה בחו"ל).
  • את מקבלת קצבת נכות, ונקבעה לך נכות רפואית (לעניין שירותים מיוחדים) בשיעור של 60% לפחות, או אם אינך זכאית לקצבת נכות, אולם נקבעה לך נכות רפואית בשיעור של 75% לפחות (לעניין שירותים מיוחדים), ובתנאי שהכנסתך מעבודה אינה עולה על הסכום הקבוע בתקנות המוסד לביטוח לאומי (62,680 ₪ ברוטו לחודש נכון ל-01.01.2024) ואינך מקבלת תשלום בעד טיפול אישי או עזרה בבית לפי חוק כלשהו.
  • אינך מקבלת גמלת ניידות (בתנאים מסוימים גם אם את מקבלת גמלת ניידות תהיי זכאית לקצבת שירותים מיוחדים).

הקצבה נקבעת לפי מידת התלות ורמת התפקוד שלך כפי שנבחנת בבדיקת תלות בוועדה של ביטוח לאומי. הקצבה משולמת בשיעור של 50% או 112% או 188% או 235%.

אם פרוטוקול הטיפולים שלך כולל טיפולים כימותרפיים, את זכאית לקבל קצבת שירותים מיוחדים בשיעור של 50% (קצבה חלקית על סך 1,771 ₪), ובתנאי שהכנסתך החודשית מעבודה אינה עולה על 62,680 ₪ (פי 5 השכר הממוצע במשק). במקרה כזה לא תזומני לוועדה רפואית לשם קביעת זכאותך.

אם תוכנית הטיפולים שלך לא כוללת טיפולים כימותרפיים, תזומני לוועדה רפואית שתבדוק את מידת תלותך בעזרת הזולת ואת זכאותך לקבלת הקצבה.

את הקצבה הזו ניתן לקבל במקביל להשתכרות מעבודה, והיא משולמת בתקופת הטיפולים ולתקופה מקסימלית של 6 חודשים. במקרים מסוימים תוארך תקופת הזכאות לקצבה.

קצבה בשיעור של 50% עומדת על סך 1,771 ₪.

אם יש לך ילדים מתחת לגיל 3, את זכאית לתוספת לקצבה בסך 1,106 ₪ עבור כל ילד, ועד שני ילדים לכל היותר. התוספת משולמת בנוסף לתוספת עבור ילדים המשולמת במסגרת הזכאות לקצבת נכות.

פירוט הליך ההגשה לביטוח לאומי

יש להגיש טופס תביעה לביטוח לאומי באופן ידני או מקוון, או לחילופין ניתן להיעזר בעו"ס במחלקות האונקולוגיות במילוי הטפסים ושליחתם. לטופס התביעה יש לצרף מסמכים רפואיים וכל מסמך אחר שיוכיח את הצורך בעזרה ו/או השגחה.

לטופס ולהגשת התביעה באופן מקוון.

הגשת תביעות וערעורים

במידה שתביעתך לקצבת נכות נדחתה, או שנקבעה לך דרגת אי כושר השתכרות פחות מ- 50%, תוכלי להגיש ערר על החלטת הועדה הרפואית ו/או פקיד התביעות, כמפורט להלן:

הזכות לערער בפני המוסד לביטוח לאומי

ערר על דרגת אי כושר

את רשאית לערער בפני ועדה רפואית לעררים אם:

  • נקבעו לך אחוזי נכות רפואית נמוכים מ-50%.
  • אם את סבורה שהחלטת פקיד התביעות לעניין אי כושרך להשתכר או לתפקד במשק בית, שגויה.
  • אם את סבורה שהחלטת פקיד התביעות לעניין זכאותך לשירותים מיוחדים שגויה.

הוועדות הרפואיות לעררים, או ועדות העררים לעניין אי כושר או לעניין שירותים מיוחדים, מוסמכות לאשר את הקביעה הקודמת של האחוזים הרפואיים, או דרגת אי הכושר או הקביעה לעניין שירותים מיוחדים, לשנותה או אף להפחיתה.

את הערר יש להגיש בכתב למוסד לביטוח לאומי לסניף אליו את שייכת, בצרוף נימוקים ומסמכים רפואיים על גבי טופס נלווה לערר (בל/ 7810) תוך 60 ימים מיום קבלת ההודעה מביטוח לאומי לעניין תביעת הנכות. לערעור בנושא קצבת שירותים מיוחדים ניתן לערער עד 90 ימים מיום קבלת ההחלטה.

החלטת ועדת הערר היא סופית. את יכולה לערער על החלטת הועדת לעררים, בשאלות משפטיות בלבד, בפני בית הדין האזורי לעבודה. ערעור כזה יש להגיש תוך 12 חודשים ממועד החלטת הועדה לעררים.

לשם הגשת הערעור, את יכולה להיעזר בלשכות לסיוע משפטי במשרד המשפטים, המעניקות סיוע משפטי חינם לזכאיים לכך, בהתאם למבחן הכנסות ותנאי זכאות נוספים, ובכפוף לכך שלדעת הסיוע המשפטי יש הצדקה בפניה לבית הדין.

בדיקה מחודשת לפי בקשת המבוטחת

תוכלי לבקש בדיקה מחודשת של תביעתך לנכות רפואית אם עברו שישה חדשים מן הקביעה האחרונה של הפקיד המוסד לביטוח לאומי במקרים הבאים:

במידה שתביעתך לקצבת נכות נדחתה (בגלל שנקבעו לך פחות מ-40% נכות רפואית או פחות מ-50% לעקרת בית – או מפני שנקבעה לך דרגת אי כושר השתכרות פחותה מ-50%).

במידה שנקבעה לך דרגת אי כושר השתכרות חלקית וחלה החמרה במצבך הרפואי (יש לצרף מסמכים רפואיים המעידים על החמרת המצב).

אם נקבעה לך דרגת אי כושר בשיעור של 75%, ואת רוצה להיבדק מחדש רק לעניין האחוזים הרפואיים, במקרה כזה צריך שיתקיימו שני תנאים: חלפו 12 חודשים מאז הבדיקה הקודמת ; יש בידייך הוכחות על החמרה במצבך הרפואי.

בדיקה מחודשת לפי בקשת ביטוח לאומי

גם המוסד לביטוח לאומי רשאי לבקש בדיקה מחודשת של דרגת אי הכושר באחד התנאים הבאים:

  • עברו שישה חודשים ממועד הקביעה האחרונה של פקיד המוסד לביטוח לאומי.
  • נוצרו תנאים חדשים שלדעת ביטוח לאומי יש בהם כדי להשפיע על דרגת אי הכושר.
  • התגלו עובדות חדשות שלא היו ידועות בעת הקביעה האחרונה של דרגת אי הכושר, והיה בהם כדי להשפיע על קביעת דרגת אי הכושר.
  • בבדיקה המחודשת, בין שנעשתה לפי בקשתך או לפי בקשת ביטוח לאומי, רשאי המוסד גם להפחית את אחוזי הנכות הרפואית/ או את דרגת אי הכושר.