up

אין מוצרים בעגלה

מחקר ישראלי: יתכן וחולי סרטן אינם בסיכון יתר לחלות בקורונה

מחקר שנערך בבית החולים שערי צדק בירושלים העלה כי ידיעה מוקדמת על נשאות הגנים BRCA 1/2 לפני אבחון סרטן השד מובילה לאבחון המחלה בשלבים מוקדמים יותר, מצריכה טיפולים פחות אגרסיביים ומגדילה באופן משמעותי את סיכויי החחלמה וההשרדות.

מערכת אחת מתשע
זמן קריאה: 7 דק'

מחקר ישראלי חדש, שנערך ע"י חוקרים מבית החולים רמב"ם והטכניון, הראה כי חולי סרטן אינם נדבקים יותר מכלל האוכלוסייה בנגיף הקורונה ואינם סובלים מתחלואה קשה יותר.

 

המחקר, שנערך בחודשים מרץ- יוני 2020 כלל 271 נחקרים, מהם 164 חולי סרטן, שהגיעו למרכז הרפואי רמב"ם כדי לקבל טיפולים, וקבוצת ביקורת של 107 עובדים בריאים מקרב הצוותים הרפואיים. כל המשתתפים עברו בדיקות סרולוגיות (בדיקות דם) לאיתור נוגדנים לנגיף.

 

ממצאי המחקר הראו שחולי הסרטן וקבוצת הבקרה (הצוות הרפואי) פיתחו נוגדנים לנגיף בשיעורים דומים: 2.4% מחולי הסרטן ו-1.9% מקבוצת הבקרה – כולם היו א-סימפטומטיים.

בכל תקופת המחקר לא התגלו חולי קורונה סימפטומטיים: לא בקרב החולים ולא בקרב קבוצת הבקרה. יצויין שגם לא התגלו חולי קורונה סימפטומטיים בתקופת המחקר בקרב כלל אוכלוסיית המטופלים האונקולוגיים ברמבם.

 

החוקרים משערים כי התגובה השונה של חולי סרטן למחלה קשורה בעובדה שהטיפול האנטי-סרטני משנה את הפרופיל של המערכת החיסונית.

מחקר צרפתי שהתפרסם בכתב העת Breast Cancer Research בדק את השפעתה של הקורונה בקרב נשים חולות סרטן השד הנמצאות בטיפולים בבי"ח באזור פריז. המחקר כלל 59 נשים שאובחנו עם קורונה (מתוך אלפי חולות סרטן השד שטופלו בביה"ח), 37 מתוכן היו גרורתיות.

מתוך ה-59 נשים: 45 החלימו (76%), 10 (17%) עדיין היו במעקב בעת ניתוח הנתונים ו – 4 (7%) נפטרו מקורונה.

מסקנת החוקרים היתה  שסיכון מוגבר לתמותה מקורונה בקרב נשים חולות סרטן השד תלוי יותר במחלות רקע של הנשים ולא בשל טיפולי קרינה קודמים או הטיפול הנוכחי שהן עוברות בשל סרטן השד.

 

 

עדכון: ספטמבר 2020

מקורות

לכתבה על המחקר ב-MedScape